+381 64 8284076 (пон-пет 12.00-15.30) upis@matf.bg.ac.rs

Драги кандидати,

Математички факултет, у складу са светским образовним трендовима, четврту годину заредом вам омогућава да се за упис на основне академске студије пријавите без потребе за физичким доласком на Факултет. Овакав приступ, који је одраз наше посвећености и жеље да вам олакшамо прве кораке у академском свету и искуство уписа учинимо што једноставнијим и пријатнијим, омогућава вам да први пут ступите на Факултет тек током уписа, док ће за већину кандидата први сусрет са запосленима бити на Београдском сајму, где се одржава пријемни испит.

Пријава на Конкурс се врши искључиво онлајн путем апликације ВебПријава од 15. до 20. јуна 2024.

За регистрацију молимо да користите своју приватну, личну мејл адресу и да не користите средњошколску мејл адресу (@….edu.rs).

Поред попуњавања формулара за пријаву кандидата, обавезно је и прилагање докумената, као и уплата трошкова пријаве према упутству „Илустровано упутство за коришћење апликације ВебПријава“.

Накнада за трошкове пријаве за кандидате који полажу пријемни испит је 8.000,00 РСД, а умањена је за кандидате који су ослобођени полагања пријемног испита и за њих износи 4.500,00 РСД . Накнада се уплаћује на рачун Математичког факултета број 840-181 5666-68, сврха уплате: Трошкови пријаве и полагање пријемног испита, по моделу 97 (обавезно) и позиву на број који је различит за сваког кандидата и доступан је у ВебПријави након попуњавања формулара за пријаву кандидата, а такође и у мејлу који се аутоматски шаље кандидату када попуни формулар. Молимо вас да користите искључиво своје позиве на број.

Уколико:

  • је попуњен формулар за пријаву кандидата,
  • су приложена  неопходна документа и
  • у ВебПријави је аутоматски евидентирана и видљива уплата за трошкове пријаве и полагање пријемног испита (или је приложен валидан доказ о уплати ових трошкова),

сматра се да је пријава комплетна и може се очекивати да буде обрађена од стране службеника Факултета. У супротном, могуће је да службеник пре истека рока за пријаву контактира кандидата како би установио разлог некомплетирања пријаве.

Након прихватања пријаве, више није могуће мењање података у формулару и прилагање докумената.

Напомена:

Потребно је да након прихватања пријаве и даље приступате ВебПријави тј. да наставите да је користите, јер је пре уписа потребно да попуните податке за ШВ-20 образац и приложите фотографију за свој електронски индекс (ако већ нисте током пријаве на Конкурс). Додатно, у ВебПријави можете да видите своје резултате пријемног, евидентиране уплате, позиве на број за уплате трошкова уписа (и евентуално прве рате школарине), информације о модулу и статусу који сте добили на прозивци, а након што се упишете на Факултет и информације о томе када ће бити креиран кориснички налог за приступ електронском индексу.